jueves, 16 de septiembre de 2010

EL PSOE CONSIDERA QUE L'AJUNTAMENT DE TORRENT DEGRADA ELS PREMIS LITERARIS “CIUTAT DE TORRENT”


El PP aprova en solitari convertir en biennals els premis de narrativa juvenil, de poesia i de teatre

Veiga: “En un pressupost de 60 milions d'euros, deu mil euros són una quantitat mínima. Si volen retallar, que retallen en propaganda”


L'Ajuntament de Torrent ha decidit fer bianual la convocatòria dels premis literaris Ciutat de Torrent, que fins ara s'han celebrat cada any en el mes d'octubre. Per al Grup Municipal Socialista, la decisió de fer-los cada 2 anys és degradar estos premis sense cap justificació, ja que l'Ajuntament aporta a ells 10.800 euros anuals, al comptar també amb el patrocini de Caixa Rural de Torrent i de l'editorial Tabarca.

Els premis literaris “Ciutat de Torrent” són una cita anual per als autors i les autores de narrativa juvenil, poesia i teatre en valencià. El primer d'ells, el de Narrativa Juvenil, va ser creat en 1998 per a commemorar el 750 aniversari de la “Carta de Poblament” de la ciutat, i ja ha celebrat la seua onzena edició. Posteriorment va ser creat el de poesia, que ha celebrat quatre edicions, i el de teatre, que ha sigut lliurat en dos ocasions. La dotació total dels premis és de 18.300 euros, a raó de 9.000 euros per al guanyador del premi de narrativa juvenil, 1.800 euros per al finalista, 3.000 euros per al de poesia i 4.500 euros per al de teatre. Els premis de narrativa juvenil són finançats pel propi ajuntament de Torrent, mentre que els de poesia són finançats per l'editorial Tabarca i els de teatre per Caixa Rural de Torrent. Tots els premis literaris van ser creats amb l'objectiu de promoure el treball d'escriptors i escriptores en valencià i per a incentivar l'edició i la lectura en la nostra llengua, i han sigut guanyats en les diferents edicions per reconeguts autors i autores de la literatura valenciana. L’acte de llirament dels premis servia per a posar punt final a la “Setmana dels Lletres Valencianes”, que enguany tampoc se celebrarà.

L'argument utilitzat pel govern municipal del PP de Torrent per degradar els premis sosté que si els premis passen d'anuals a biennals guanyaran prestigi. Per al portaveu del Grup Municipal Socialista, “el que vol fer el PP és degradar els premis, i no es tracta d'un tema de prestigi, sinó de prestidigitació: volen suprimir uns premis que no els agraden per a estalviar-se 10.800 euros”.

Per al portaveu socialista, “la despesa de 10.800 euros no és exagerada en un pressupost de 60 milions d'euros. 10.800 euros no portaran a l'Ajuntament a la ruïna i si l'alcaldessa vol retallar, que retalle en propaganda o en festes”. Per a Veiga, “els escriptors necessiten projecció permanent i el suport de les administracions públiques, i és inacceptable que l'alcaldessa es gaste milers d'euros en propaganda i en capritxos i ara vullga retallar 10.000 euros dels premis literaris que li donen prestigi a la ciutat”. Segons el portaveu, “no és la primera vegada que el govern municipal del PP de Torrent actua en contra de la cultura: en els pressupostos de 2010 ja van reduir més d'un 30% la partida de l'Auditori i van condemnar la programació d'esta institució de prestigi”.

Torrent, dimarts 14 de setembre del 2010

No hay comentarios: